In fiecare an, Institutul Pantone este cel care stabileste regulile cromatice pentru mai mult de 10 milioane de designer si producatori mondiali.

Anul 2019 a fost dominat de Corai dar primavara anului 2020 se anunta total diferita.

Vicepresedintele Institutului Pantone, Laurie Pressman, a dezvaluit ca albastrul va fi in centrul atentiei, dar si verdele.

Nuantele stabilite pot fi utilizate pe diferite materiale, produse fashion, beauty, industria auto, accesorii si articole de design interior etc.

De ce albastrul si verde?

Anul 2020 puncteaza un moment de schimbare rapida si alegerea oceanului, ca light- motiv se refera la stabilirea unui echilibru, unei armonii potrivita acestor vremuri.

In orice amenajare interioara, culoarea joaca un rol deosebit de important. Odata cu schimbarea trendurilor cromatice, nu inseamna ca renuntam la toate ideea de design, ci incercam sa inseram diverse elemente care sa fie in acord cu noile tendinte.

 

 

Nuantele marine sunt foarte usor de inserat in proiecte de office design si horeca, pe care le implementam. Ne gandim deja la scaune moderne, canapele voluminoase, panouri decorative. Paleta noastra de produse este diversificata si usor de adaptat tendintelor sugerate de Pantone. Nu ma pot gandi decat la un ambient jucaus, tonic si echilibrat pentru 2020” – Cristian Ghimus – architect forFITOUT.