Nu de putine ori am intalnit in randul clientilor nostri opinii de genul: “Aici ar trebui sa fie un spatiu de meeting dar este mic si avem retineri vis-a-vis de designul interior. Ne-am dori sa nu para mai mic decat este, sa nu fie aglomerat dar sa avem totusi un mobilier, sa nu para intunecos spatiul, sa …sa…sa…” si lista continua.

Faptul ca spatiul dedicat intalnirilor nu iti ofera deschiderea de care ai avea nevoie asta nu inseamna ca nu poti avea intalniri cu oameni importanti pentru afacerea ta intr-un loc chic si plin de personalitate.

Amenajarea spatiilor de meeting respecta in Romania anumite sabloane dar putem fi creativi si aici. Cand spunem design interior intr-o sala de sedinte nu ne referim doar la o masa, scaune si un video proiector. Ne referim la un concept care sa se potriveasca profilului clientului, un spatiu personalizat, un stil adoptat nevoilor acestuia” spune Razvan Chert – Design Manager forFITOUT

 Ce trebuie punctat atunci cand amenajam un astfel de spatiu:

1.Investiti in mobilierul corespunzator. Alegerea corecta face diferenta in productivitatea si eficienta intalnirilor.

In aceasta incapere trebuie sa domine intotdeauna o atmosfera de egalitate si colaborare, astfel incat mare atentie la mobilierul care pozitioneaza pe cineva intr-o postura de lider al discutiilor. Alegeti scaune confortabile sau canapele de mici dimensiuni, o masa rotunda care sa favorizeze eye-contactul, in locul traditionalei table de scris puteti alege sticla vopsita in diverse nuante care sa completeze armonios incaperea.

2. Minimizati elementele care indruma la relaxare si care ar trebui sa fie in relaxing zone.

3. Atentie la elementele perturbatoare ( gurile de aerisire si de ventilatie zgomotoase, lumini care palpaie, etc.) deoarece acestea distrag atentia celor prezenti de la discutiile importante.

4. Trebuie sa fie o zona clar delimitata de restul biroului si izolata fonic, obligatoriu. Recomandam partitionarea cu sticla a incaperii iar pardoseala sa fie acoperita cu mocheta.

5. Atentie la nuantele peretilor : galben si albastru sunt culorile ideale in astfel de spatii

Sfaturile pe scurt s-au incheiat si pana la urmatorul material va oferim cateva fotografii inspirationale pentru zonele mici de sedinte

bb5ab46312c6c3d70ef45b1fb091f820

m1

m2

m3

m4

m5

m6

m7

m8

Sursa fotografiilor: Pinterest si Officesnapshots