Fiecare inceput de an vine cu un nou set de culori propuse de Institutul Pantone  – autoritatea internationala in domeniul culorilor si a sistemelor de culori. Anul 2017 se apropie de final dar in 2018 stim deja cum sa ne asortam si sa punem in practica must-ul fiecarui sezon.

Culoarea anului 2018 s-a anuntat deja iar semnificatia acestei este data de Lee Eiseman – directorul Institutului Pantone.

„Violetul este o culoare complexa. Traim vremuri complexe, iar vremurile complexe cer culori complexe” sintetizeaza Lee Eiseman.

Pantone determina culoarea anului, din anul 2000, prin studierea tendintelor modei si prin studierea atenta a produselor deja existente, precum si a celor care urmează sa se lanseze.

Predictiile Institutului intotdeauna sunt un punct de reper in alegerile viitoare ale retailerilor mondiali, precum si designerii din toate domeniile, care se adapteaza standardelor anuntate.

“Culoarea anului 2018 o vad si in office design. Este o nuanta puternica, vibranta si clientii curajosi care o vor alege, cu siguranta vor iesi in evidenta. Nunata poate fi incorporata in mocheta, scaune, elemente de mobilier de birouri etc. Oferta este generoasa iar creativitatea poate depasi orice limite.

Specialistii spun ca nu e doar o culoare, ci este o incercare de oferi un sens in lumea haotica in care traim, de a regasi echilibrul”, spune Razvan Chert – Design Manager forFITOUT

Ultra violetul anului 2018 va fi admirata in decoratiuni interioare, fashion, beauty, moda si multe alte domenii.