Cum arata biroul ideal?

Amenajari birouri, Uncategorized @ro

Am trecut deja in revista culorile anului 2016 propuse de Pantone, care promit mult la nivel de cromatica vizuala (vezi aici intreaga lista a culorilor oficiale pentru acest an) si astazi incercam sa trasam marginile unui tablou privind felul in care ar trebuie sa arate biroul „ideal” al anului acesta.

Cu ce incepem?

La o prima vedere ne indreptam atentia, bineinteles, catre scaune si mobilier dar nu omiteti ca mai exista multe alte   elemente ce reusesc sa creeze o imagine rafinata intregului ambient.

In functie de capacitatea spatiului trebuie sa va ganditi ce fel de tip de birou va permiteti sa amenajati: unul opulent si cu multe spatii de depozitare, spatii aerisite sau unul minimalist.

In cazul celui minimalist, nu va ingrijorati pentru ca avem solutii nenumarate astfel incat cuvantul dezordine nici nu va exista. Etajerele si corpurile suspendatate, cutii frumos colorate vor avea grija ca totul sa fie la linie.

Iata ce nu ar trebui sa lipseasca dintr-un birou ideal:

1.Luminozitate cat cuprinde (lumina naturala este un factor extrem de benefic in randul productivitatii angajatilor)

2.Quiet spaces (nevoia de spatii cu liniste, fara bruiaje este mare in conditiile in care la fiecare minut auzi un telefon sunand, o discutie intre colegi, un curier, un invitat etc.)

 

dropbox-austin-office-design-1-700x536
Photo Credit: Dropbox-office-design

3.Elemente de mobilier din obiecte reciclate ( niste canapele de relaxare confectionate din paleti de lemn, sau o masa ingenioasa in sala de mese confectionata din butuci de lemn etc.)

4.Elemente care aduc natura in interior (plantele si verdeata sunt elemente care aduc intotdeauna un refresh in timpul programului de lucru)

 

DOCKS_4Floor_6-700x466
Photo credit: DOCKS_4Floor

 

5.Spatii de relaxare (in timpul celor 8 ore de lucru, cu siguranta va fi nevoie si de o pauza. Pentru a te detasa  de taskurile de la birou, un spatiu de relaxare este absolut necesar). Ideile in aceasta zona sunt numeroase si vom reveni cu un material strict pe aceasta tema.

 

Garrett-Brands_HED_Ping-Pong-700x433
Photo credit: Garrett-Brand

6.Un spatiu exclusiv pentru a servi masa va fi locul in care echipa isi va permite sa glumeasca, sa-si povesteasca diverse experiente etc. Si aici creativitatea poate fi la ea acasa iar mediul trebuie sa iti ofere acel confort vizual dar si fizic.

 

dropbox-austin-office-design-3-700x516
Photo credit: Dropbox-office-design

 

7.Solutii de comunicare vizuala

Cand intri intr-un spatiu de lucru, atentia iti este captata de culori si forme inedite. Nu trebuie sa lipseasca:

-textile somptuoase si diversificate (regula aceasta o facem in functie de nevoile fiecarui client, in functie de designul existent)

– culori pastelate (un birou tern in culori de negru si gri n-o sa aduca prea multa creativitate in randul angajatilor, dar culori precum  galben, orange, rosu, verde, albastru serenity produc o schimbare pozitiva in tonusul angajatilor)

Photo credit: Stone_designs_interior_Ymedia_Office

Toate aceste artificii vizeaza cresterea productivitatii dar in esenta trebuie sa ramana un spatiu confortabil, stabil si creativ.

Voi cum vedeti un birou “‘ideal”?

Leave a Reply