Birourile open space – preferatele multinationalelor!

Amenajari birouri, Uncategorized @ro

Un subiect foarte discutat si cunoscut in randul angajatilor care lucreaza in birouri de tip open space, acestea raman favoritele multinationalelor din Romania si in 2016.

Care sunt motivele pentru care aleg in continuare amenajarea open space desi studiile arata ca au efecte negative pentru angajati?

[box] „ Raspunsul este simplu: pentru ca multe multinationale inca plaseaza in topul listei factorul economic! Cu varianta open space economisesc pana la 25 % din costurile de amenajare comparativ cu o amenajare mai moderna in care includem partitii de sticla, sisteme de climatizare si iluminare adaptate fiecarui spatiu de lucru si multe alte elemente ”, afirma Cezar Gamulescu – Managing Partner forFITOUT[/box]

Ce propuneri au arhitectii ?

[box] „Cu toata aprecierea pentru cei care aleg birourile de tip open space trebuie sa existe in space planning-ul respectiv si o sala mica de sedinte, un loc in care oamenii sa vorbeasca linistiti la un telefon. Anul 2016 nu ne mai permite sa alegem varianta aceasta  bruta, trebuie sa o adaptam macar putin, sa gasim cateva solutii estetice si nu foarte costisitoare dar in folosul echipei. Ar fi ideal sa existe un mix intre spatii inchise si spatii deschise pentru a crea o atmosfera echilibrata” este de parere, Razvan Chert, Arhitect forFITOUT.[/box]

Iata 6 motive pentru care angajatii urasc aceste spatii:

1.Prea mult zgomot

Constant exista un zgomot in jurul tau si de aceea si tu esti constant deschis si predispus la absorbtia acestuia. Tastaturile, stranutul, telefoanele, tusea, discutiile etc. Toti acesti factori te intrerup de la activitatea ta si implicit din procesul de concentrare.

Solutia? Sfintele casti te vor scapa de stresul acesta si venitul dis-de-dimineata la birou.

E un sacrificiu din partea ta, e clar insa…e cam singura posibilitate daca spatiul nu-ti permite sa te bucuri de liniste.

Neplacut, nu-i asa?

2.Colegii te intrerup tot timpul

Fiind un spatiu deschis si accesibil tuturor nimic nu ii va impiedica pe ceilalti sa te intrerupa ori de cate ori au ocazia.

Daca luam in calcul si spatiul de luat masa care, de cele mai multe ori este situat in spatele biroului si toata lumea trece pe acolo si auzi: buna dimineata, pofta buna, cine merge la masa, sa va fie de bine, cine merge la o tigara, ce liniste e aici sau uite ce clip funny pe youtube.

Ce faci cu toate aceastea cand ai un deadline?

3.Nu ai intimitate si spatiu personal

Doua elemente care nu pot fi respectate intr-un spatiu deschis. Nu ai posibilitatea de a da un telefon personal sau de a avea un moment de respiro.

plane

4.Cateodata chiar nu ai dispozitie

Fiecare avem cate o zi proasta in care cheful de conversatii dispare toata ziua. Ce te faci cu starea aceasta intr-un spatiu deschis? Hmmmm, trebuie sa rezisti pana la finalul zilei. Ai grija sa nu cazi in capcana persoanei antisociale!

5.Oamenii se holbeaza efectiv la monitorul tau

Doamne fereste sa-ti comanzi ceva online sau sa iti verifici emailul personal pentru ca tot biroul va sti despre ce e vorba….interesant, nu-i asa?

Unde mai pui ca unii dintre ei nici nu se pot abtine de la comentarii aruncate peste umar: oooh, cool…

linux57

6.Mirosurile amestecate

Intr-un astfel de mediu deschis este inevitabil sa nu simti toate parfumurile de dimineata, ale femeilor cu ale barbatilor, mirosuri de mancare etc.  … productivity killer!

Leave a Reply