Eficienta energetica in spatiile de birouri

Amenajari birouri, Uncategorized @ro

Suntem dependenti de lumina, fie ea naturala sau artificiala! In contextul marilor companii, lumina nu doar lumineaza ci are capacitatea de a le oferi imaginea de care au nevoie in fata clientilor.

Iluminatul este indispensabil oricarei incaperi iar accentul pus pe acest aspect este din ce in ce mai vizibil… oamenii devin insa din ce in ce mai constienti de importanta luminii naturale si de efectele negative pe care le are lumina artificiala asupra lor si asupra mediului inconjurator.

Potrivit studiilor *, romanii arunca la gunoi 5 milioane de becuri cu mercur iar Romania trebuie sa fie pregatita in 2021 sa asigure colectarea si tratatea minim a 65 % din deseurile cu echipamente electrice care, de altfel polueaza extraordinar mediul.

In materialul de astazi, tratam subiectul sustenabilitatii sau altfel spus sa invatam ce inseamna eficienta energetica.

[box] Ceea ce trebuie sa retinem este ca o atentie considerabila asupra utilizarii resurselor minimeaza incarcarea sistemului natural si conserva capacitatile regenerative, caz in care natura ne poate sustine pentru o perioada lunga de timp. Astfel incercam sa implementam in randul clientilor solutii de iluminat eficiente energetic fara a epuiza resursele disponibile si fara a distruge mediul, deci fara a compromite posibilitațile de satisfacere a nevoilor generațiilor urmatoare, afirma Razvan Chert – Design Department Manager forFITOUT[/box]

Totusi, este o diferenta mare intre intelegerea teoretica si implementarea practica dupa cum putem observa irosirea actuala a energiei. Cu toate acestea, in multe domenii eficienta energetica poate fi mult mai usor de atins decat cred oamenii.

Dezvoltarea tehnologiei cu LED permite o combinatie de functionalitati, forme si ratiune care este mai buna ca oricand pentru iluminarea spatiilor si design.Poza iluminat site

Asistam astazi la dezvoltarea unor sinergii intre conservarea mediului si frumusete/estetica.

Viitorul se afla in LED. Nu doar expertii in iluminat, designerii si arhitectii sunt de aceasta parere dar si oamenii de business, ingineri de mediu si factorii de decizie politica.

Posibilitatile oferite de produsele cu LED si modul optim de a le folosi pot fi intelese mai bine atunci cand le vezi si le experimentezi.

Beneficiile convingatoare ale LED-ului in ceea ce priveste eficienta luminii, consumul de energie, flexibilitatea, longevitatea si protectia mediului sunt pe punctul de a aduce la o noua viziune asupra energiei globale in toate mediile sociale:

  • pe plan rezidential utilizarea LED-ului s-a dovedit o sursa creative si confortabila, Japonia este prima tara din lume care planuieste sa modifice intrega structura pe plan residential permitand ca singura sursa de iluminat LED-ul;
  • orase intregi din America, Europa si Asia dezvolta concepte  pentru utilizarea LED-ului in spatii publice, iluminat stradal ce ar putea fi realitate in doar cativa ani.

Specialistii forFITOUT au recunoscut potentialul LED-ului si implementeaza in cadrul proiectelor de amenajari interioare si studiile de iluminat, de o importanta majora pentru orice companie. In urma acestor studii propune solutii eficiente de iluminat, avand un parteneriat  solid cu Urmet si Ultralux, dominatorii pietei cu LED-uri si nu pierde nici o secunda din vedere echilibrul ecologic.

 * studiu publicat in Ziarul Financiar

Leave a Reply