forFITOUT si-a dovedit implicarea sociala in ultimii ani de activitate si continua sa sustina de doi ani proiectele Asociatiei Unu si Unu – prima si singura Asociatie de parinti din Romania care apara drepturile copiilor din sarcini multiple si/sau prematuri si ale familiilor acestora si ofera suport pe perioada spitalizarii dar si dupa externare. Citeste mai mult

[box]„Pentru forFITOUT, responsabilitatea sociala inseamna grija pentru comunitatea in care traim, inseamna receptivitate la nevoile diferitelor categorii sociale si nu in ultimul rand contributie la cresterea calitatii vietii. Este un idemn pe aceasta cale catre toate companiile din Romania: sa nu ramana indiferente la minusurile existente si sa ofere o mana de ajutor celor ce au nevoie de asta” spune Cezar Gamulescu (Managing Partner forFITOUT)[/box]
Daca doriti sa oferiti o mana de ajutor proiectelor caritabile ale Asociatiei Unu si Unu puteti sa alegeti una sau mai multe variante, in functie de posibilitati:
  • Alegeti sa sustineti pana pe 15 decembrie proiectul inscris de Asociatia Unu si Unu pe platforma internationala http://www.globalgiving.org/projects/alo-prematuritate/. Donatiile sunt securizate, iar acceptul Asociatiei pe aceasta platforma a fost verificat ca o garantie a seriozitatii proiectelor derulate de acest ONG.
  • Redirectionati 20% din impozitul de profit pana la 31 decembrie. Fondurile stranse vor ajuta la deschiderea primului call center din Romania pe prematuritate care va ajuta toti parintii cu prematuri. Modelul de contract il puteti descarca de aici http://unusiunu.com/20-din-impozit/  pentru a va putea deduce aceasta facilitate fiscal pusa la dispozitie de stat. Decat sa dati banii la stat, alegeti sa faceti o fapta buna cu ei.

Poate nu stiati, dar in Romania, se nasc anual 18.000 de bebelusi de doar cateva sute de grame care isi incep viata luptand pentru supravietuire si continua in acelasi mod. Cifre alarmante, care raman doar pe liste din pacate. Adica o medie de 50 de bebelusi pe zi. Acestia sunt supusi numeroaselor riscuri, inclusiv mortalitate infantila, la care tara noastra este fruntasa intr-un top mondial.

Acesta este motivul pentru care fiecare dintre noi trebuie sa contribuie la sprijinirea acestora, trebuie sa ajute Romania sa evolueze si in acest sector si sa devenim modele.

Parintii care trec prin experienta prematuritatii rezuma aceasta situatie la:

Abia atunci am realizat cu adevărat ce înseamnă un copil născut cu 2 luni înainte de termen. Când am văzut prima dată copilul în incubator și conectat la tot felul de aparate, incapabil să respire singur, cu o branula care îi trăgea  pielea fină a brațului, braț ce era puțin mai gros că degetul unui adult, am rămas fără suflare.”

Avem încredere că doar împreună și printr-o strânsă colaborare putem să schimbăm în bine soarta celor 18.000 de nou-născuți prematuri și implicit viitorul acestei țări. Este randul nostru, al tuturor sa nu ramanem indiferenti, sa fim generosi.