forFITOUT aduce inovatia si designul intr-o clinica de stomatologie

Amenajari birouri, Uncategorized @ro

Articol publicat in: logo logo cariere mic  mediafax-logo-150x28 logo-voxcapital-ro

forFITOUT a livrat cu succes cel mai recent proiect de amenajari interioare si nu pentru un spatiu de birouri, ci pentru cea mai modernă clinică de stomatologie și estetică dentară din România – TRIDENT – care și-a deschis un nou sediu în București.

Clientul și-a dorit să își dezvolte în regie proprie clădirea, pe principiul Build to Suit și să își creeze propriul univers de lucru. Un proiect ambițios ce are în componența 8 cabinete stomatologice cu aparatură performantă, o sală de training/conferințe, o cameră de sterilizare, o zonă de așteptare dar și un bloc operator și radiologie.

In structurarea și amenajarea spațiului am avut în vedere mai multe aspecte: latura funcțională, adaptată la specificul de lucru al fiecărui departament și la nevoile de interacțiune din interiorul echipei și o latură ludică, dacă pot să o numesc așa, în care pacienții, vizitatorii să se poată relaxa, să nu fie tensionați de vizita la medic și să îi inspire în alegerile viitoare. Accentul s-a pus pe animarea spațiului și însuflețirea acestuia.

Este o amenajare atipică pentru clinicile stomatologice din România, prin coloristica aleasă, mobilierul minimalist, personalizarea fiecărui spațiu, complexitatea serviciilor.” afirmă Ionuț Munteanu – Co-Managing partner forFITOUT

Conceptul general de design interior se încadrează în sfera minimalismulul, dorindu-se un spațiu funcțional, cât mai aerisit, modern și nu în ultimul rând, cu finisaje de primă clasă.


Foto_5

Încă de la primul eye-contact al vizitatorului se poate observa cu ușurință faptul că pacienții nu se vor simți „ca la doctor”. Spații luminose, modern mobilate, zone creative și pozitiv colorate.

catalinnastase.ro_forFITOUT.Trident-072

Sticla de la intrare și recepția impecabilă întroduc vizitatorii într-o atmosferă caldă cu o zonă de așteptare dotată cu canapele confortabile aflate sub amprenta brandului italian Kastel, mese de cafea și un element puțin întâlnit în astfel de spații: un acvariu integrat pe un perete ce aduce un plus de umanitate spațiului.

catalinnastase.ro_forFITOUT.Trident-053

Din conceptul de amenajare nu lipsește grija pentru pacienții de vârste mici dar și acoperirea nevoilor acestora. Aspect puternic reflectat de prezența unui cabinet pentru copii cu pereți desenați și o cameră de așteptare jucăușă și colorată în care aceștia își pot testa răbdarea.

catalinnastase.ro_forFITOUT.Trident-051

catalinnastase.ro_forFITOUT.Trident-068

Clădirea este dotată cu lift pentru a ajunge într-un mod facil și relaxat pe scaunul din cabinet.

Etajul 1 este dominat de 6 cabinete stomatologice care nu fac rabat de la latura estetică și care sunt caracterizate prin culoare, modernism, funcționalitate ce se întind pe o suprafață de peste 100 mp.

Fiecare încăpere este delimitată de partiții de sticlă ABCD peste care s-au aplicat peste 90 mp de folie decorative de diferite modele oferindu-se astfel personalizare și un anume grad de intimitate fiecărui cabinet.

catalinnastase.ro_forFITOUT.Trident-047

Cabinetul roșu, galben, albastru, verde sunt puternic ambientate de efecte indrăznete de culoare și transparentă care crează confort vizual.

Mobilierul existent în fiecare cabinet este customizat și adaptat nevoilor medicilor care își desfășoară aici activitatea. Corianul este light-motivul pieselor de mobilier care oferă versatilitate spațiului, durabilitate pentru că implică până la 10 ani de garanție și note de modernism evidente. Compartimentarea spațiului s-a făcut ținând cont de fiecare mișcare făcută atât de medicul stomatolog, cât și de asistenta acestuia.

catalinnastase.ro_forFITOUT.Trident-032

catalinnastase.ro_forFITOUT.Trident-029

catalinnastase.ro_forFITOUT.Trident-024

catalinnastase.ro_forFITOUT.Trident-013

 

Tot la etajul 1 nu se poate trece cu vederea camera de sterilizare. Mobilierul creat aici este un răspuns al cererilor tehnice sofisticate impuse de domeniu. Ușa culisantă oferă accesul facil în incapare iar compartimentarea și semnalizarea fiecărui spațiu cu nuanțe diferite indică de fapt precizia și ușurința cu care trebuie să acționeze personalul de aici. O încăpere în nuanțe de alb și câteva pete de culoare reușesc să scoată din anonimat ambientul. Radiologia și blocul operator sunt situate tot la primul nivel.

catalinnastase.ro_forFITOUT.Trident-021

Pentru forFITOUT, Trident a însemnat încă de la început un etalon de amenajare și dotare pentru medicina dentară. Planul de design creat de arhitecții din echipa clientului promitea mult și eram nerăbdători să vedem rezultatele. Admirația a venit după 3-4 luni de execuție, de provocări, de identificare a unor soluții potrivite fiecărei cerințe, de customizarea numeroaselor piese de mobilier” spune Cezar Gămulescu – Managing Partner forFITOUT

Și la etajul al 2 -lea forFITOUT este răspunzător și de amenajarea unei săli de training, cu o capacitate de 25 de locuri, dotată cu aparatură de ultimă generație pentru cursanți.

Peste 140 mp de mochetă Modulyss reușește să reinventeze întregul ambient prin albastrul clar. Contrastul s-a creat cu poziționarea a peste 25 de scaune în nuanțe de roșu aprins, marca Italian Sedioliti ce aduc eleganța și ergonomia stilului italian pe strada Bucureștiului. Cele 10 mese de lucru albe dispun de prize Bachman incorporate pe fiecare desk de lucru și reușește să păstreze acuratețea întregului design.

catalinnastase.ro_forFITOUT.Trident-090

Fiind un sediu construit de la zero, acesta dispune de facilități moderne, pe lângă curte interioară, sală proprie de training/cursuri, subsolul clădirii este dominat de o parcare subterană dedicată pacienților cu acces facil către recepția clădirii. Nici acest spațiu nu a fost ignorat în chek-listul amenajării interioare și s-a personalizat cu folii colorate. Tot la acest nivel întreaga echipa medicală beneficiază de un vestiar spațios creat de forFITOUT în care își poate depozita lucrurile personale.

catalinnastase.ro_forFITOUT.Trident-078

catalinnastase.ro_forFITOUT.Trident-084

 

Foto credit: Catalin Nastase

Leave a Reply