Inspiratie si ingeniozitate sunt leit motivele ce definesc intregul spatiu de birouri al companiei Monsson Energy Trading care si-a inaugurat sediul din Bucuresti.  forFITOUT a fost ales ca partener in amenajarea interioara a ambientului de 200 de metri patrati care depaseste standardele tipice ale spatiilor business.

De ce inspiratie si ingeniozitate?

Senzatia de relaxare, detasare, prospetime si revigorare sunt prezente in orice moment in acest sediu prin printurile lipite pe sticla precum cascada, padure, lanuri cu grau , elemente reprezentative din activitatea firmei. Mediul de lucru trebuie sa fie locul in care schimbul de idei se face liber, fara bariere iar angajatii ar trebui sa nu se simta ingraditi, sa nu duca lipsa de lumina, socializare si putina culoare inspirata din natura. Acestea au fost primele ghidaje in amenajarea office space-ului din Charles de Gaulle Plaza.

monsson1Sursa foto: forFITOUT

Pornind de la imaginea initiala a spatiului lipsit de forma si de identitate, arhitectii au creat o optimizare prin compartimentarea in 6 spatii de lucru utilizand peretii de gipscarton in forme inedite ce reusesc sa emane imediat nota de personalitate, modernism si fluiditate.

In design-list-ul spatiului, primul loc este ocupat de acesti pereti din gips carton curbati ca forma in care s-au integrat partitii de sticla cu folii aplicate, ce respecta intru totul forma peretilor. Pentru ca Monsson este distribuitor de energie eoliana si pentru ca este conectat la natura, acest aspect nu a fost deloc ignorat nici in amenajarea spatiului de lucru.

Inca de la prima vedere se observa ca este un spatiu in care lipsesc colturile incaperii. Designul actual a fost conceput in asa fel incat sa se elimine barierele rigurozitatii, banalitatii, aspectul greoi si clasic al unei incaperi. Formele rotunde integrate in spatiu reusesc sa privilegieze interactiunile directe intre membrii echipei, transparenta, energie, flexibilitate, spatialitate, libertate – elementele care descriu pana la urma profilul de activitate al grupului Monsson.

monsson2

Luminozitatea este redata prin tonurile deschise de alb si crem ce predomina in intreaga incapere, usile de sticla prezente in fiecare spatiu de lucru, mobilierul deschis la culoare ce este perfect integrat in decor.

Pentru ca prea mult alb introduce in schema designului banalitatea, pata de culoare a fost vizibila prin mocheta albastra  ce nu a fost aleasa doar din ratiuni estetice dar si practice (proprietati fonice: diminueaza zgomotul produs de mers dar si ecoul din incapere, este confectionata din materiale rezistente la agenti chimici, apa si ultraviolete, are un grad ridicat de durabilitate) tabloul ambientului fiind completat si de printurile colorate existente.

Birou Manager1

Sursa foto: forFITOUT

forFITOUT a reusit in mai putin de o luna, ca timp de executie, sa livreze companiei Monsson nu numai spatiul de lucru finisat ci si sistemele de climatizare,  partea electrica, voce-date, detectie si stingere incediu toate respectand standardele aflate in vigoare.

Concluzia acestui proiect?:

“Orice companie care face apel la serviciile unei firme de amenjari interioare se asteapta la un nivel inalt de profesionalism, seriozitate, transparenta, o comunicare flexibila, o relatie de colaborare impecabila. Astfel, forFITOUT a dovedit pe parcursul intregului proiect si pana la livrarea acestuia ca este un partener de incredere, este o companie care pe langa produsele si serviciile de o calitate ireprosabila pe care le ofera clientilor, reuseste sa contureze un raport de business excelent!

Suntem incantati de faptul ca sediul Monsson Group – cel mai important dezvoltator de parcuri eoliene din Romania, ce ofera o gama larga de servicii dedicate  proiectelor de energie regenerabila, si care furnizeaza prin Monsson Energy Trading cea mai verde energie din Romania catre consumatorii finali, a fost amenajat de firma forFITOUT, pe care o recomandam ca fiind solutia perfecta in proiectele fit out.” ( Remus Lazareanu, Bucharest Regional Manager -Monsson Energy Trading)