Fiecare birou inainte de a deveni un spatiu de lucru isi are povestea lui: poate fi vorba de relaxare, de competitie, de creativitate, concentrare, dezorganizare si lista poate continua. Fiecare birou isi are propriul design, cu note personalizate ce il departajeaza de celelalte spatii de lucru.

N-o sa vedeti niciodata doua birouri amenajate la fel, oare de ce?

Pentru ca toata lumea isi doreste exclusivitate, unicitate. Acestea pot fi criteriile de care sa tinem cont cand vine vorba despre modernismul unui spatiu.

Daca ne gandim la spatiile rezidentiale si la cum ar arata un living modern avem cateva elemente in minte, daca ne indreptam spre spatiile comerciale ne putem imagina in ansamblu cum ar trebuie sa fie, dar cum ar trebui sa arate un birou modern?

Aceasta este intrebarea la care raspunsul intarzie putin sa apara. Modern inseamna sobru? Modern inseamna complicat? Din punctul nostru de vedere, nu.

Modernitatea inseamna creativitate, culoare, flexibilitate, luminozitate, transparenta. Toate transpuse in ambientul de lucru creeaza atmosfera moderna de care discutam la inceput.

Putem introduce in poveste personajele care contureaza spatiul cu note de modernitate.

1. Culorile

Inainte de amenajarea unui spatiu ar trebui sa cunoastem cromatica agreata si potrivita acelui ambient. Nuantele modernismului sunt puternice si ofera vitalitate spatiului. Astfel, puteti opta pentru negru, rosu, orange sau verde.

meeting2

2. Pardoseala

Mocheta folosita de majoritatea designerilor vi se pare anosta? Deloc de acord. O mocheta aleasa cu un simt estetic ar putea oricand surprinde prin rafinament, durabilitate, utilitate si nu in ultimul rand prin adaptabilitate si proprietatile ei fonice. Linistea este si ea un element al modernitatii in spatiile de birouri.

poza 2

3. Ferestrele

Solutiile care compun modernismul unui ambient sunt accentuate si de modalitatea de acoperire a ferestrelor. Storurile de o calitate ireprosabila pot completa cu usurinta designul inceput. Pe timpul zilei cat mai multa lumina in incapere va aduce o nota aparte de eleganta iar celelalte elemente ce fac parte din design sunt puse mai usor in valoare.

4. Peretii 

Dupa o privire de ansamblu s-ar putea ca peretii sa para acum lipsiti de culoare, personalitate. Pentru a oferi finetea necesara spatiului,  solutiile propuse de noi ar fi : placarile cu sticla pentru rafinament, peretii 3d pentru un centru vizual captivant, un tapet pentru accentuarea unui colt lipsit de identitate si lista continua iar forFITOUT va pune la dispozitie o gama diversa de servicii de acest gen.poza 4

5. Mobilierul

Piesele de mobilier sunt cele ce imbraca estetica unui spatiu. In functie de domeniul de activitate al companiei alegerile oscileaza intre un mobiler cu linii simple si fine, o cromatica deschisa, spatiu de lucru din lemn/ sticla sau un mobilier impunator cu o arhitectura delicata. Mobilierul in linii drepte, cu suprafete lucioase si elemente din inox, finisajele impecabile si culori vii ar fi pilonii ce definesc un spatiu de lucru modern.

poza 5

Pentru a spori stilul modern al unui spatiu office, elementele de finisaj alese ofera un farmec aparte intregului ambient. Astfel, prin accentele de aluminiu, obiectele de otel inoxidabil, formele ascutite si inedite se poate reda o atmosfera de lucru ce se incadreaza in sfera modernitatii.

In 2014 elementele de design interior nu mai sunt statice ci dinamice iar accentul cade pe durabilitate, functionalitate si iarasi modernitate.