Testarea scaunului de la birou – moft sau necesitate?

Amenajari birouri, Uncategorized @ro

Si cum exista o diversitate de tipuri de scaune de birou care te pot face confuz atunci cand incerci sa afli care model e cel mai potrivit pentru tine, iata care sunt cele 7 criterii de care trebuie sa tii cont atunci cand iti alegi scaunul de birou:

1. Scaunul de birou trebuie sa fie dotat cu acel sistem care permite reglarea cu usurinta a inaltimii.

2. Materialul din care este alcatuit scaunul, indiferent pentru ce tip optezi (textil, piele, etc.) trebuie sa fie moale pentru a se plia dupa forma spatelui tau. Incearca sa eviti scaunele cu suprafete dure sau tari deoarece acestea te obosesc rapid si iti confera senzatia de disconfort.

3. Suportul pentru brate trebuie sa fie, la fel ca cel pentru inaltime, ajustabil. Este important ca atunci cand scrii la tastatura, sa nu iti oboseasca mainile. Suportul de brate trebuie sa permita mainilor sa se odihneasca si sa se relaxeze la inaltimea corecta si sa permita muschilor sa fie relaxati.

4. Alege un scaun pe roti, te va ajuta sa te deplasezi rapid.scaun 2

5. In functie de spatiul pe care il ai la dispozitie, poti opta pentru un scaun de birou care se roteste: te ajuta sa te intorci dupa obiectele de care ai nevoie, fara a-ti schimba pozitia corpului. Ai grija ca rotile sa se adapteze stilului de podea.

6. In momentul in care achizitionezi scaunul ai grija sa se adapteze stilului si spatiului pe care l-ai alocat pentru biroul tau.

7. Testarea scaunului inainte de achizitionare este obligatorie: 10-15 minute de stat pe scaun, fara sa luati in considerare zgomotul din preajma este ideal pentru o alegere potrivita. Timpul va permite sa observati cum se comporta scaunul atunci cand lucrati sau va miscati dintr-o parte in alta a biroului.

Odata ce ai ales scaunul potrivit trebuie sa adopti si o pozitie corecta in scaunul de la birou, nu-i asa?

scaun 1

Iata cateva sugestii de care ar trebui sa tii cont astfel incat sa fii descris cu usurinta in 3 cuvinte: productiv, eficient si confortabil!

– Coloana trebuie sa fie dreapta;

– Genuchii trebuie sa fie la acelasi nivel cu soldurile;

– Inchieturile mainilor nu trebuie sa fie indoite pe tastatura;

– Distanta trebuie sa fie de cel putin 30 de cm dintre ochii si munitor;

– Talpile trebuie sa atinga podeaua;

– Coapsele trebuie sa stea in pozitie veriticala;

– Bratele trebuie sa fie la egalitate cu nivelul biroului;

– Distanta dintre sol si scaun sa fie de 40-50 cm (aceasta distanta iti va permite sa stai in pozitia descrisa mai sus);

Studiile au arătat că angajații asezati intr-o pozitie corecta si confortabila la birou sunt mai productivi si acest lucru duce la diminuarea numarului de pauze luate  in scopul relaxarii.

Material publicat in: decotrends logologo realitatea.netlogo incomemagazin,logo ziare online,logo revista presei,arh si proiectanti logo

Leave a Reply